Eerdere wisseltentoonstellingen

Dubbeltentoonstelling G.W. Lovendaal en G.V.V.'57 (was te zien van 1 sep. 2007 t/m 28 okt. 2007)

Portret van G.W. Lovendaal
G.W. Lovendaal
G.W. Lovendaal (1847 - 1939)

Gijsbertus Wilhelmus Lovendaal werd geboren in Nijmegen en verhuisde later naar Grave waar hij tot zijn dood bleef wonen.
Hij was werkzaam als leraar Nederlands en jarenlang directeur van de tekenschool in Grave.

In zijn vrije tijd hield hij zich o.a. bezig met het schrijven van verzen en gedichten, waarbij hij zich vooral op de jeugd richtte. Hij werd hier landelijk bekend door.
Sommige van zijn bundels zijn fraai geïllustreerd door Rie Cramer.

Veel van zijn verzen werden door bekende componisten op muziek gezet.
Het bekendste lied waarvan de tekst van zijn hand is, is vermoedelijk 'Hollands vlag je bent mijn glorie' (Klik hier om de melodie daarvan te beluisteren en de liedtekst te lezen).

Naast dichter was hij een niet onverdienstelijk kunstschilder.

Wij tonen u in ons museum o.a. gedichtenbundels, partituren, schilderijen en foto's, die samen een goede indruk geven van zijn leven en werken.

Op initiatief van het 'comité Lovendaal' zal, om deze beroemde stadgenoot te gedenken, eind september 2007 in Grave een plaquette worden onthuld. Meer hierover kunt u lezen op de website van het comité.

50 jaar G.V.V.'57
Kampioenselftal G.V.V.'57 in 1960
Kampioenselftal G.V.V.'57 in 1960

Aan de oprichting, vijftig jaar geleden, van de Graafse voetbalvereniging G.V.V.'57 is een heleboel voorafgegaan, waarvan het jammer zou zijn als dat vergeten zou worden.

Met behulp van veel foto's en een aantal voetbalattributen toont onze tentoonstelling daarom de geschiedenis van het Graafse voetbal van het begin van de 20ste eeuw tot heden.
Aandacht wordt o.a. geschonken aan de voorlopers van G.V.V.'57: GVV, VVG, Mobila en Sportclub Grave.

Van niet alle personen, die op de tentoongestelde foto's te zien zijn, weten wij de namen. Herkent u personen waarvan de naam niet bij de foto's staat of hebt nog andere informatie over dit onderwerp dan vernemen wij dat gaarne van u.

Museumgids G.V.V.'57
Brochure G.V.V.'57
Brochure G.V.V.'57

Een beknopte historie van geschiedenis die vooraf ging aan de oprichting van G.V.V.'57 vindt u in een kleine geïllustreerde brochure die tijdens de openingsuren van het museum bij de receptie te koop is voor € 2,00.


  Laatst gewijzigd: 28-okt-2007 Terug naar huidige wisseltentoonstelling