Eerdere wisseltentoonstellingen

Grave in de kunst (was te zien van 3 nov. 2007 t/m 15 jan. 2008)

'Zicht op Grave' door H. van Bloem
'Zicht op Grave' door H. van Bloem

Grave, een kleine stad met z'n smalle kronkelende straatjes, scheefstaande huisjes waarvan er geen twee gelijk zijn, met verrassende doorkijkjes en gelegen aan een brede rivier was voor een flink aantal 20ste eeuwse kunstenaars een bron van inspiratie die leidde tot de creatie van vele kunstwerken.

Deze kunstenaars afkomstig uit Grave of van daarbuiten vervaardigden o.a. schilderijen, tekeningen, gravures, beeldhouwwerken, foto's, proza en poëzie.

Van al deze kunstvormen zijn in ons museum tijdens de tentoonstelling Grave in de kunst voorbeelden te zien.
Bij uw bezoek zult u zien hoe mooi deze kunst in de Hampoort tot z'n recht komt.

Ets van Graadt van Roggen
Ets van Graadt van Roggen

In de eerste weken van deze tentoonstelling worden vooral (maar zeker niet uitsluitend) stadsgezichten getoond.
Als u in het Grave van nu rondkijkt kunt u een deel van de afgebeelde lokaties gemakkelijk terugvinden, maar zult u merken dat er in de afgelopen eeuw ook heel veel is veranderd of verdwenen. De afbeeldingen zijn dus niet alleen mooi maar vertellen ook iets over de ontwikkeling van de stad.

Halverwege de tentoonstellingsperiode zal een deel van deze stadsgezichten worden vervangen door kunstwerken vooral van Gravenaren die andere onderwerpen uitbeeldden.

Tentoonstellingsgids Grave in de kunst
Brochure Grave in de kunst
Brochure Grave in de kunst

In een kleine geïllustreerde brochure, die (tijdens de openingsuren) in het museum voor € 2,00 te koop is, vindt u achtergrondinformatie over een aantal kunstenaars die in de 20ste eeuw in Grave gewerkt en/of gewoond hebben.


  Laatst gewijzigd: 15-jan-2008 Terug naar huidige wisseltentoonstelling