Eerdere wisseltentoonstellingen

De Canon in beeld (was te zien van 1 dec. 2012 t/m 15 apr. 2013).

Deel van de expositieruimte
Deel van de expositieruimte
Deel van de expositieruimte
Deel van de expositieruimte

Op 30 november 2012 werd het eerste exemplaar van het boek 'De Canon van Grave' aangeboden aan de Graafse burgemeester mevrouw Sjoukje Haasjes-van den Berg. Deze canon vertelt in vijftig korte verhalen en vele fraaie afbeeldingen de boeiende geschiedenis van de gemeente Grave (= Grave, Escharen, Gassel en Velp) van de steentijd tot heden.

Bij het samenstellen van dit boek moest noodgedwongen steeds weer gekozen worden voor wat er wel opgenomen zou worden en wat niet. De tentoonstelling 'De canon in beeld' toont zowel een aantal onderwerpen die niet in het boek werden opgenomen als diverse toelichtingen bij en aanvullingen op hetgeen U wel in het boek vindt.
Bovendien kunt u een aantal zaken waarvan in het boek een foto staat in de expositie in werkelijkheid en van alle kanten bewonderen.

In de Tom Hamerszaal (achterin de expositieruimte) worden in een diashow de ongeveer 1200 afbeeldingen getoond die in eerste instantie voor het canonboek verzameld werden. Uit dit grote aantal werden er vervolgens ongeveer 250 geselecteerd die een plaats in het boek kregen.  Laatst gewijzigd: 15-apr-2013 Terug naar huidige wisseltentoonstelling