Eerdere wisseltentoonstellingen

Was getekend: Bertus (was te zien van 5 apr. t/m 10 aug. 2014).

Maasstraat, Grave
Tekeningen van Bertus Klaassen

Bertus Klaassen (geboren in Nijmegen in 1938, al vele jaren inwoner van Grave) is een begenadigd striptekenaar, die (vooral) landelijk bekendheid heeft gekregen door zijn 'zoek de 10 verschillen tekeningen'.
Zijn artiestennaam is Bertus.

Voor hele generaties is het oplossen van zijn '10 verschillen tekeningen' een verslaving waar zij dagelijks van genieten. Die tekeningen staan al sinds 1972 dagelijks in het dagblad De Gelderlander. Sinds een aantal jaren zijn ze ook in andere kranten van het Wegenerconcern te vinden.

Voor degenen die ze niet kennen: Hij maakt tekeningen in een heldere eenvoudige stijl maar met heel veel details. Twee van die op het eerste oog perfect gelijke tekeningen staan dagelijks in een aantal regionale kranten. Die twee tekeningen zijn echter niet helemaal identiek. Op 10 plaatsen heeft Bertus één van beide tekeningen gewijzigd. Voor de kijker is dan de opdracht: 'Zoek de 10 verschillen'.

De tentoonstelling in het Graafs Museum laat zien dat Bertus Klaassen al sinds z'n kindertijd getekend heeft, dat hij ook in een heel andere stijl kan tekenen en ook nog andere kunstvormen beheerst.  Laatst gewijzigd: 10-aug-2014 Terug naar huidige wisseltentoonstelling