Eerdere wisseltentoonstellingen

Imagination. (was te zien van 10 jul. 2016 t/m 11 sep. 2016).

Deze tentoonstelling was gewijd aan twee naar vorm en aard heel verschillende kunstvormen, namelijk smeedwerk (3D) en schilderwerk (2D), maar die door kleur en vorm toch prachtig bij elkaar passen.
De kunsteraars waren de Nederlander Joshua Pennings en de Belg (Vlaming) Jef Bertels.

Werken van Joshua Pennings
Werken van Joshua Pennings
Werken van Jef Bertels
Werken van Jef Bertels

Joshua Pennings
Joshua Pennings is de man die met hamer, aanbeeld, smeedvuur en andere gereedschappen die nodig zijn om metaal te kunnen bewerken zowel grote als kleine sculpturen vervaardigt.

Als metaal gebruikt hij voornamelijk cortenstaal, dat is een metaallegering.
Een groot deel van de voor hem vervaardigde werken is bedoeld om geheel of gedeeltelijk te roesten. Door die roest krijgen ze een bijzonder uitstaling.

De figuren die Joshua Pennings maakt zijn vaak dieren (vogels, vissen etc.), maar ook mensfiguren of fantasiewezen vervaardigt hij regelmatig.

Jef Bertels
Jef Bertels schildert en tekent kunstwerken die vaak fantastische heel gedetailleerde landschappen tonen met daarin allerlei vreemde wezens.
Die schilderijen roepen een sfeer op die past bij de boeken van b.v. Tolkien (In de ban van de ring) of bij een film als Starwars.

Ieder schilderij nodigt uit om minutieus bestudeert te worden.

Technieken Jef Bertels hij gebruikt zijn o.a. aquarel, olie op paneel of doek.

Zowel Joshua Pennings als Jef Bertels hebben inmiddels internationale bekendheid verworven en al in een groot aantal landen geëxposeerd tot in Rusland toe en nu is een deel van hun werken te bewonderen in ons Graafs Museum.

Meer over hun werk vindt u op hun eigen websites:
http://www.joshuapennings.com
http://www.jefbertels.be  Laatst gewijzigd: 12-sep-2016 Terug naar huidige wisseltentoonstelling