Eerdere wisseltentoonstellingen

Ogenblik. (was te zien van feb. 2017 t/m mei. 2017).

ogenblik in braille
'ogenblik' (in braille)
Enkele kasten met attributen
Enkele kasten met attributen

De stad Grave heeft al zo'n 200 jaar een sterke band met de zorg voor blinden en slechtzienden. Het Graafs Museum liet u d.m.v. de wisseltentoonstelling 'Ogenblik' zien en ervaren wat er in die periode allemaal veranderd is voor blinden en slechtzienden in onderwijs, wonen, werken en vrije tijd.

Om dat te illustreren waren er een groot aantal voorwerpen, die daarmee te maken hebben, (voor een groot deel) in open kasten tentoongesteld. Deze voorwerpen konden en mochten aangeraakt worden, waardoor deze tentoonstelling ook toegankelijk en aantrekkelijk was voor de mensen waarover deze tentoonstelling ging.

Voor blinden en slechtzienden waren alle bij de tentoonstelling behorende teksten en toelichtingen als brailleteksten beschikbaar. Deze konden bij de balie geleend worden.

De bij de tentoonstelling behorende teksten en toelichtingen waren ook te beluisteren met behulp van zgn. podcatcher's, die ook bij de balie geleend konden worden.  Laatst gewijzigd: 15-mei-2017 Terug naar huidige wisseltentoonstelling