Cursus Gravelogie
di 3 okt sept. 2017:
In Grave gevonden: archeologie
door Martien Koolen

In de tweede presentatie krijgt men te maken met de archeologische geschiedenis van de huidige gemeente Grave.
Deze presentatie wordt verzorgd door onze (amateur)archeoloog Martien Koolen, die zich al 50 jaar intensief met archeologisch onderzoek bezig houdt.
Uit zijn onderzoek en opgravingen blijkt dat de huidige gemeente Grave al bezocht en bewoond werd in 9000 voor Christus.
Vele en vooral uitzonderlijke vondsten uit de prehistorie zullen de revue passeren.
Uit deze vondsten zal blijken dat de aangetroffen nederzettingen niet bestonden uit een tweetal eenvoudige boerderijen, maar dat het kleine dorpjes waren met vaak een eigen begraafplaats.
Ook over de stad Grave valt archeologisch veel te vertellen: waarom bouwde Herman van Cuyk juist hier zijn kasteel; hoe ontstond hier de nederzetting Grave; hoe zagen de eerste huizen er uit; enz. enz.
Op al deze vragen zal Martien Koolen trachten een antwoord te geven.
Ook op de vraag van wat of hoe gebruikte de inwoners van Grave bepaalde voorwerpen of artikelen en waar bleef men met zijn afval krijgt men een antwoord.

Mensen die benieuwd zijn naar hun eigen geschiedenis en die van de gemeente Grave wordt aangeraden de presentatie van Martien Koolen te bezoeken. U zult na afloop versteld staan van de wetenswaardigheden die Martien haalt uit de vaak kleine en niets voorstellende vondsten, vaak diep uit de grond.


  Laatst gewijzigd: 23-aug-2017 Terug naar hoofdpagina dag-2