Museumwinkel - Laatste aanwinsten


Onderstaande artikelen zijn te koop in het museum (tijdens de openingsuren) of via e-mail te bestellen.
Indien u artikelen per post wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail waarin u uw postadres (geen postbus) en het gewenste artikel vermeldt naar Info@graafsmuseum.nl.
Bij toezending per post zullen de bij de artikelen genoemde prijzen worden verhoogd met verzendkosten.

Zij die vielen Zij die vielen
door Jan Timmermans
Het motto van dit boekje is: "Zij zullen pas echt sterven als zij vergeten zijn".

In dit boekje wordt aandacht geschonken aan de inwoners van de gemeente Grave die tijdens de Tweede Wereldoorlog door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen.

Van ieder van hen wordt het verhaal, in een van foto's voorzien eigen hoofdstukje, verteld.

Geïllustreerd, 34 blz., prijs: € 7,50
 
 
Stratenboek 4 - De Hamstraat Stratenboek 4: De Hamstraat

In de veelgelezen serie stratenboeken van "Stichting Graeft Voort" komt op 11 sept. 2016 deel vier uit, handelend over de Hamstraat..

Het boek laat per huis zien wie de eigenaren zijn geweest van 1640 tot 1960, en wie er gewoond hebben van 1805 tot 1920. Voor dit deel is gebruik gemaakt van een register op alle huisnamen in Grave over de periode 1529-1810 dat enkele jaren geleden is samengesteld door Leny van Lieshout. Voor de Hamstraat resulteerde dat in fraaie huisnamen als het "kasteel van Gemert" of "de jonge prins".
Graeft Voort is ook naarstig op zoek geweest naar de huisnaam "Sint Nicolaas", die thuishoort in de Hamstraat maar die helaas niet met één huis kon worden geïdentificeerd. Misschien in een latere druk?

Dit boek is niet alleen de moeite waard voor de mensen die iets over de historie van hun huis willen weten maar ook voor in genealogie (familiegeschiedenis) geïnteresseerden. Het boek bevat bijna 3.000 namen van eigenaren en bewoners.

Samenstelling: Leny van Lieshout
Vormgever: Henk Smits
Uitvoering: Softcover, A4, 145 pagina's, geïllustreerd
- Prijs: € 17,50
(Bij toezending komen daar verzendkosten bij)
 
 

  Laatst gewijzigd: 8-mei-2017 Terug naar hoofdpagina museumwinkel