Museumwinkel - diversen


Onderstaande artikelen zijn te koop in het museum (tijdens de openingsuren) of via e-mail te bestellen.
Indien u artikelen per post wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail waarin u uw postadres (geen postbus) en het gewenste artikel vermeldt naar Info@graafsmuseum.nl.
Bij toezending per post zullen de bij de artikelen genoemde prijzen worden verhoogd met verzendkosten.

Penning beleg Grave 1602 Penning beleg Grave 1602 (Doorsnede: 38 mm)
In 2002 was het precies 400 jaar geleden dat Prins Maurits met zijn leger de Spanjaarden uit de stad Grave wist te verdrijven. Ter gelegenheid van dit 400-jarig jubileum werd deze fraaie penning geslagen.
Aan de ene zijde staat het portret van Prins Maurits en de tekst '1602 - Ontzet van Grave - 2002 - Prins Maurits'. Aan de andere kant staat een plattegrond van de stad Grave waarop de vestingwerken mooi zichtbaar zijn en de tekst 'Vestingstad Grave'.
7,50
 
Strafpaard Strafpaard (Hoogte model: 18 cm)
Het stafpaard is een 18e eeuws militair strafwerktuig. Militairen die iets misdaan hadden konden veroordeeld worden tot het kortere of langere tijd 'berijden' van dit houten paard. Doordat de bovenkant van dit paard scherp was en er bovendien gewichten aan de voeten van de veroordeelde gehangen werden was dit een echt martelwerktuig.
In het centrum van Grave staat tegenwoordig een replica op halve grootte.
3,50
 
Prentbriefkaarten Prentbriefkaarten (per stuk)
Uit de grote collectie historische foto's die het Graafs Museum bezit, is een een selectie te koop in de vorm van prentbriefkaarten, die laten zien hoe Grave er in de eerste helft van de vorige eeuw uitzag.
0,50
 
Fotografische reproductie Fotografische reproductie
Fotografische reproductie van een schilderij (olieverf op doek) getiteld 'Gezicht op Grave' naar een potloodtekening van Graadt van Roggen.
Afmetingen: 17,8 x 12,3 cm
2,00
 

  Laatst gewijzigd: 18-sep-2009 Terug naar hoofdpagina museumwinkel